Den viktige barnegrøten

Visste du at grøt faktisk er en god kilde til viktige næringsstoffer barn trenger for å vokse opp? Her vil du finne grunnleggende informasjon om grøt, grøtens gode egenskaper og næringsinnholdet. 

 

Les mer

Grøt - fakta og inspirasjon

Grøt er den eldste gode og næringsrike varmretten vi kjenner til men den trenger ikke å være kjedelig! Trenger du litt inspirasjon for å gjøre den ekstra godt? Eller kanskje ønsker å vite litt mer om selve grøten? 

Les mer


Vanlige spørsmål om grøten vår

Når kan barnet mitt begynne med grøt?

Fullamming er anbefalt frem til 6 måneders alder. Du kan begynne å gi smaksporsjoner av grøt allerede fra 4 måneder hvis du opplever at barnet har behov for ekstra næring uteover melken og om barnet virker klar for mat. Se etter barnets signaler og snakk gjerne med helsesykepleier om innføring av fast føde.

Hvorfor er grøt det beste valget når barnet ditt begynner med smaksporsjoner?

Grøt er mildt og godt likt av de minste barna, og pleier derfor å være enkelt å begynne med. Husk å gi bare små mengder, f.eks. fra fingeren, tilsvarende et kryddermål, i starten. Konsistensen på grøten bør ikke være for tykk siden barnet er vant med flytende konsistens siden fødsel. Mengde grøt og konsistens på grøten øker naturlig med alderen. 

Hvor mye dekker én grøtporsjon?

Grøt er et smakfullt måltid som bidrar til energi, fiber og fullkorn og viktige næringsstoffer, som for eksempel jern, jod, kalsium, vitamin D og vitamin B12. En grøtporsjon gir blant annet 2 µg vitamin D, 3 mg jern og 190 mg kalsium. Det betyr at for barn under 1 år dekker én grøtporsjon 37,5% av dagsbehovet for jern, 20% av dagsbehovet for vitamin D og 35 % av dagsbehovet for kalsium.

Har du flere spørsmål?

Er det noe mer du lurer på om våre barns grøt? På denne siden har vi samlet vanlige spørsmål og svar.