Lurer du på hvorfor vi i HiPP plutselig snakker om bier? La oss forklare

To tredjedeler av det vi spiser er avhengig av bienes pollineringsarbeid. Derfor har vi i HiPP bestemt oss for å gjøre det vi kan for å hjelpe våre små venner i deres livsviktige arbeid. For uten bier, ingen barnemat.

1 av 10 biearter er utrydningstruet

FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) anslår at 71 av de 100 vekstene som bidrar til 90 % av all mat i verden, er pollinert av bier. I dag er nesten èn av ti biearter utrydningstruet, og mer enn 5 % risikerer å bli utrydningstruet i nær fremtid.

Vil du også hjelpe biene i deres livsviktige arbeid? Under gir vi deg noen enkle tips.

Bygg en bivanner!

Hjelp de hardtarbeidende biene med å trekke pusten og ta seg en slurk vann, noe som ikke alltid er lett å finne for de små iherdige pollinatorene

Bygg en biholk!

Du kan også hjelpe til med en boremaskin og en vedkubbe. Bor et antall ca. 10 cm dype hull ved siden av hverandre og plasser vedkubben slik at hullene vender mot sør/sørvest. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe.

La løvetannene stå!

Løvetannene er en av de viktigste pollen- og nektarkildene for biene om våren. Det vakre oransjefargede pollenet finnes i rikelige mengder i løvetannene og kan gi biene deres første overskudd av honning. I Sverige finnes det til sammen 7 ulike hovedarter av løvetanner og 450 ”småarter”, så gi deg selv en pause og la løvetannene stå. Naturen og biene kommer til å takke deg.