Hva bør man være oppmerksom på når man ammer?

Morsmelk er den mest naturlige og beste næringen for barnet ditt. Akkurat som med riktig pusteteknikk under fødsel, må man også lære seg hvordan man ammer. Hvis du er usikker på dette med amming, kontakt jordmor eller helsesykepleier. De kommer på besøk til deg kort tid etter fødsel og de tar gjerne imot dere på helsestasjonen.

Viktig:

  • Barnet ditt bør ammes når det viser tegn til sult og bør bestemme selv når det skal ha mat. Det signaliserer til melkekjertlene dine å produsere mer melk. På denne måten tilpasser melkemengden seg etter barnets behov.
  • La alltid barnet tømme det ene brystet først: hvis det er nesten tomt, øker fettinnholdet i melken. Barnet ditt trenger denne melken som er rik på kalorier for å gå opp i vekt og for å bli mett. Tilby alltid det andre brystet etterpå.
  • Vær forsiktig med at barnet ditt ikke bare suger på brystvorten - det vil lett bli sårt. Munnen skal dekke det meste av areolaen når det drikker.
  • Ikke dra barnet vekk fra brystet – det vil påføre deg smerte og ubehag. Før lillefingeren din forsiktig mellom barnets munn og brystvorten din for å bryte vakuumet. Da kan barnet lettere tas av brystet.