Skip to main content

Barnemat

Hvor lenge kan et åpnet glass med mat stå i kjøleskapet? Kan jeg ta med HiPPs barnematglass til varmere land uten at de blir ødelagt? Disse og mange lignende spørsmål om middagsglass, smoothies og snacks får vi fra nysgjerrige foreldre. På denne siden har vi samlet vanlige spørsmål og svar. 

Når kan jeg begynne å gi barnet mitt mat fra glass?

De fleste barn klarer seg bra på bare morsmelk og/eller morsmelkerstatning de seks første månedene av sitt liv. I ca. 6 måneders alder passer det å begynne å la barnet få små smaksporsjoner av pureer og grøter, gjerne mens man fremdeles ammer barnet. Hensikten med smaksporsjonene er at barnet sakte skal få smake ulike matvarer. Barnet trenger også å venne seg til å spise med skje. Om man da gir barnet smaksporsjoner fra glass eller hjemmelaget mat, er mer et spørsmål om hvordan man praktisk vil håndtere maten til barnet.

Kan barnemat på glass fryses ned?

Det går helt fint å fryse ned barnemat på glass, så lenge man ikke fryser ned maten i selve glasset da det er risiko for at glasset sprekker. Vi anbefaler ikke å fryse ned barnemat som allerede har vært oppvarmet.

Skal grøtposen kildesorteres som metall, plast eller rest?

Ytterkartongen skal sorteres i pappkartong, og posen skal i restavfall da den består av en film som er en blanding av PE/ALU/PET dvs - den inneholder mest plast, men har også en del som er aluminium for å sikre at ikke lys og fukt slipper inn. Måleskjeen kan sorteres i plastavfall.

Kan man bruke glassene til å konservere egen mat med? Syltetøy fks.

Man kan selvfølgelig bruke våre glass om igjen om man vil det. Glassene kan brukes både for å konservere og andre kreative ting. Her kan du finne litt inspirasjon: https://www.hipp.no/inspirasjon/tips-og-raad/slik-bruker-du-barnematglassene-om-igjen/

HiPP har tilsatt amarant i noen av de vegetabilske glassene, hva er egentlig amarant?

Amarant er en gammal plante som ble dyrket allerede på Inka-tiden. Den vokser på mange steder i verden, og frøene brukes blant annet i grøt, brød og pannekaker. Amarant har en rund, mild smak og gir et verdifullt tilskudd av protein og fremfor alt jern og kalsium. Det høye innholdet av jern i amarant sammen med jern fra utvalgte vegetabiler, gjør at HiPPs vegetariske retter gir et verdifullt tilskudd av jern.

Kan matglassene oppbevares i romtemperatur før de er åpnet?

Glassene kan stå i romtemperatur før de er åpnet fordi de er varmebehandlet. Det gjør at de får lang holdbarhet også i romtemperatur.

Hvor lenge kan et åpnet glass med mat stå i kjøleskapet?

Et åpnet barnematglass som ikke er spist av med skje, kan stå med lokk på i maks. 24 timer. Bokser med fruktpuré kan stå med lokket på i tre døgn, og en åpnet smoothie bør kastes etter 24 timer.

Kan jeg ta med HiPPs barnematglass til varmere land uten at de blir ødelagt?

Ja, du kan absolutt ta med barnematglassene våre til varmere land. Glassene er varmesterilisert, noe som gjør at de tåler alle klimaer.

 

Hvor selges HiPP produkter i Danmark?

HiPP grøter, glass og smoothies skal du kunne finne i Bilka, Føtex, Spar, Meny og Dagrof. Det selges dessverre ikke HiPP mme og tilskuddsblanding i butikk i Danmark, men du kan bestille det på https://moder.dk/