Morsmelkerstatning

Av ulike årsaker er det ikke alle mødre som kan eller vil amme barnet sitt. Alternativet er da morsmelkerstatning, den er komplett og inneholder all næring barnet trenger de første seks månedene. Morsmelkerstatning er utviklet for å etterligne morsmelk, og det er strenge regler for den næringsmessige sammensetningen. Vanligvis er morsmelkerstatning basert på kumelk. Kumelk inneholder ca. tre ganger mer protein sammenlignet med morsmelk. For å etterligne morsmelk er morsmelkerstatning behandlet, noe som gir den et lavere og mer tilpasset innhold av protein.


I Norge styrer EU-direktiver at alle morsmelkerstatninger oppfyller basiskravene. Foreldre som gir morsmelkerstatning som er godkjent i Norge, kan derfor føle seg trygge på næringssammensetningen. Rådfør deg alltid med helsestasjonen før du gir barnet ditt morsmelkerstatning. De kjenner deg og barnet ditt og kan gi deg råd om hvilken morsmelkerstatning som passer best for ditt barn.


Morsmelkerstatning kan du kjøpe i pulverform og i drikkeklar kartong. Du blander pulveret med kokt, litt avkjølt vann, og på emballasjen finner du informasjon om hvordan du går frem. For å unngå eventuell forurensning og feil blandingsforhold, er det viktig at du følger tilberedningsanvisningene nøye.