Å lykkes med å variere mellommåltidene, gjøre dem morsomme og samtidig holde sukkermengden lav, kan være en utfordring i en stressende hverdag! Her har vi listet opp noen enkle grep for å skape en sunn og bra grunnlag for mellommåltider.
- Velg naturelle meieriprodukter med lavt fettinnhold - Smaksatt yoghurt inneholder mye sukker og det er derfor bedre å velge en naturell variant. Meieriprodukter med et naturlig lavt fettinnhold har et lavere innhold av mettet fett, det fettet man ikke bør innta for mye av, og ksn md fordel velges fremfor fetere varianter. Smaksett med frukt, bær eller tørkede kokosflak – Gjør den naturelle yoghurten mer spennende med å velge topping som barnet liker godt. Blåbær gir en fin farge og god smak, og passer godt sammen med bananskiver og kokosflak.
- Velg brød som er nøkkelhullsmerket - Å handle brød kan være en jungel og mange synes det er vanskelig å vite hva man skal kjøpe. Mange brødsorter inneholder mye sukker og salt. Velger du nøkkelhullsmerket brød, velger du brød som inneholder mindre sukker og salt, og mer fiber. Brødskalaen er også et veldig godt hjelpemiddel når man skal kjøpe brød. Velg brød med 3 eller 4 kaker i brødskalaen. Det vil si grovt (minst 50% sammalt mel eller hele korn) eller ekstra grovt (minst 75% sammalt mel eller hele korn). For de aller minste barna kan man med fordel ikke velge de aller groveste brødene, da det kan bli litt for mye fiber for små mager.
- Fruktsalat – Skjær ulike sorter av økologisk frukt og bland i en skål. Forslag på frukt er banan, pære, appelsin, eple og kiwi. Server med naturell yoghurt eller kesam. Kesam er litt syrlig i smaken, så prøvd deg frem på hva ditt barn liker.