Slik bruker du barnematglassene om igjen

Hva skjer egentlig med alle de gamle barnematglassene? Du kan selvsagt gjenvinne barnematglassene ved å legge dem i gjenvinningscontaineren, men det finnes flere fiffige måter å bruke dem om igjen på. Her gir vi noen tips til hva du kan gjøre med de gamle barnematglassene.

Når du velger å kjøpe ferdig barnemat fra HiPP, kan du være sikker på at barnet ditt får god og økologisk barnemat. I vårt økologiske jordbruk finnes det ingen genmodifiserte vekster, dyrene lever naturlig og bare naturlige plantemidler er tillatt. Når vi lager barnematen, har vi tenkt mye på at den skal være næringsriktig og passe for barnets alder og behov. HiPPs økologiske barnemat inneholder ingen tilsetninger, og du kan derfor føle deg helt trygg på at du gir barnet ditt bra mat.

Men hva gjør du med alle glassene?

Fra et miljøsynspunkt er det viktig å gjenvinne dem. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å kildesortere dem i glasscontaineren og lokket i metallcontaineren. Men du kan også hjelpe miljøet ved å bruke glassene om igjen. Da er ikke livet for glasset slutt når maten er spist opp. Glassene kan rett og slett få nye oppgaver i hjemmet. Vi har samlet noen tips til hvordan glassene kan fortsette livet hjemme hos deg.

Tips til gjenbruk

Små blomstervaser – barnematglass er perfekte som blomstervaser. Tenk på den første buketten med hvitveis om våren, eller en liten bukett med markblomster om sommeren. Hva kan passe bedre som vase enn et barnematglass.  

Lyslykter – det er hyggelig å lage fine lykter av gamle barnematglass. Du kan male dem i fine mønster, lime på stoff, paljetter eller perler, eller rett og slett bare la dem være som de er. Ofte kan et fint bånd eller sløyfe gi nytt liv til glassene. Hvorfor ikke dekorere dem med motiver som passer til ulike høytider som halloween, jul, påske eller sommer? Husk bare å være forsiktig og aldri la levende lys stå uten tilsyn, og glem ikke å slokke dem.

Oppbevaring av krydder og tørrvarer – glass i lik størrelse kan være svært anvendelig som oppbevaring av for eksempel krydder, frø, nøtter eller andre tørrvarer på kjøkkenet. Siden de er gjennomsiktige ser du raskt hva glasset inneholder, og du kan med fordel ha dem stående på hyllen eller på et fint brett. Pynt dem med en fin etikett, så behøver du aldri å lure på hva de inneholder.

Drikkeglass – en fiffig idé er å bruke glassene som drikkeglass. Pynt glasset med et pent mønster, motiv eller hvorfor ikke et navn. Lag et hull i midten av lokket der du stikker ned et sugerør. Det blir perfekte små drikkeglass med lokk.

Oppbevaring av småting– tenk på alle perlene, paljettene og andre småting som barna dine har samlet. Ved å sortere dem i barnematglassene er det lettere å holde orden. Det blir også så mye mer innbydende og gøy for barna å holde på når de ser hva de har og ikke trenger å lete. Små dyrefigurer, biler og liknende kan fint limes på lokket og bli til et unikt oppbevaringsglass til hva du måtte ønske og ha behov for.

Oppbevaring for blyanter og pensler – å male og pynte glassene i ulike farger er en morsom aktivitet for hele familien. Når hvert glass har fått sin egen farge, er det et tips å bruke dem som holdere for fargeblyanter, pensler og andre skrive- og tegneredskaper. Et morsomt tips er at i det røde glasset setter du alle de røde blyantene, i det grønne alle de grønne, i det blå alle de blå, og så videre. Da er det lett å finne riktig farge, og så ser det så mye hyggeligere ut på skrivebordet.