Gråt og skrik

Hva gjør jeg når barnet gråter?

Når babyen din gråter, er din første reaksjon å plukke opp babyen eller sitte ved siden av og roe barnet ned. Instinktivt har du nok gjort alle de rette tingene allerede. Barns gråt er et signal om at det ikke har det bra, og ofte trenger de bare å vite at du er der og at det ikke er alene.

5 enkle tips når barnet ditt gråter

  • Det kan være så enkelt som at barnet er sultent. Dette er som regel det første man bør sjekke ut, enten du ammer eller gir barnet morsmelkerstatning.
  • Gasser i magen kan også være årsaken til at babyen gråter. Det er vanlig at det fortsatt er luft i magen hvis babyen ikke har fått rapet godt nok etter siste måltid. Noen ganger hjelper det også å massere magen med lette, runde bevegelser med klokken. På denne måten hjelper du å løse opp luftbobler i tarmen som barnet ikke klarer å kvitte seg med selv.
  • Det såkalte "flygrepet" kan også være bra triks mot gassdannelse: legg babyen på magen på underarmen. Støtt barnets hode med hånden. Du kan bære babyen din slik, eller bare kose.
  • Sjekk om bleien er full.
  • Kanskje barnet ditt bare vil være i nærheten. Bær, kos og nyt så mye du kan.

Tips: Uansett problem trenger barnet å føle en følelse av trygghet og fred og ro. Vær til stede, hold barnet godt og sving barnet forsiktig.