HIPP COMBIOTIK® med nytt næringsinnhold

HiPP Combiotik med ny oppskrift! Innholdet av vitamin D øker og DHA tilsettes nå også i Combiotik 2 og 3.

Norske helsemyndigheter, i samsvar med EFSA (den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet), har kommet med et nytt regelverk som innebærer at det stilles nye krav til innholdet av vitamin D og DHA i all morsmelkerstatning og tilskuddsblanding på markedet.

 

Nye krav på innhold av

 • Vitamin D: innholdet må være 2 - 3 µg D-vitamin per 100 kcal (0,48 - 0,72 µg per 100 kJ).

 • DHA: innholdet må være 20 - 50 mg per 100 kcal (4,8 – 12 mg per 100 kJ)

   

HiPP har lenge beriket Combiotik 1 med DHA, men i tråd med den nye forskriften inneholder Combiotik 1 litt mer DHA enn tidligere.  Våre tilskuddsblandinger, Combiotik 2 og 3, er nå beriket med DHA. DHA står for dokosaheksaensyre, er en langkjedet omega-3 fettsyre som er viktig for utvikling av hjernen og synet. Kilden til DHA er fiskeolje.

Mengde totalt fett har økt med 0,3 g per 100 ml for Combiotik 1, 0,2 g per 100 ml for Combiotik 2 og 0,3 g per 100 ml for Combiotik 3.

 

Innholdet av vitamin D i Combiotik 1, 2 og 3 øker i samsvar det nye regelverket.

Nytt innhold av vitamin D:

 • Combiotik 1, morsmelkerstatning fra fødsel: 1,5 µg vitamin D per 100 ml

 • Combiotik 2, tilskuddsblanding fra 6 mnd: 1,6 µg vitamin D per 100 ml

 • Combiotik 3, tilskuddsblanding fra 10 mnd: 1,6 µg vitamin D per 100 ml

 

Helsedirektoratet anbefaler at alle spedbarn bør få i seg 10 mikrogram (µg) vitamin D hver dag. Vitamin D er et fettløselig vitamin og mengden bør ikke overstige 25 µg per dag over tid for barn under 12 måneder. Barn som får morsmelkerstatning eller tilskuddsblanding som inneholder vitamin D, kan barnet ha behov for ekstra tilskudd av vitamin D. Om barnet trenger tilskudd av vitamin D, avhenger av hvor mye morsmelkerstatning og tilskuddsblanding barnet får.

Vi anbefaler å følge anvisningene for tilberedning og hygiene som står på forpakningen. Det er viktig at vannet som skal benyttes har riktig temperatur, og at mengde pulver og vann er riktig etter doseringstabellen på forpakningen. Vi anbefaler alltid at man blander erstatningen manuelt for hånd, fremfor ved hjelp av en maskin.

 • Kok opp vann og la det koke noen minutter.

 • Tilsett antall strøkne måleskjeer med pulver tilpasset mengde oppmålt vann som er ca. 40-50 grader.

 • Rist blandingen godt før den gis.

 • Kontroller temperaturen på melkeblandingen før den gis, for å være sikker på at den ikke er for varm.

 • Kast eventuelle rester etter måltid.

 • NB! Benytt alltid måleskjeen som følger med pakken. Måleskjeen er skreddersydd pulveret som er i pakken.

 

All morsmelkerstatning/tilskuddsblandinger som selges i Norge skal oppfylle kravene som er gitt i Forskrift om næringsmidler til særskilte grupper.

Du finner forskriften her: Forskrift om næringsmidler til særskilte grupper, (https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2014-01-10-21?q=særskilte%20grupper).