Hvilke næringsstoffer er det ekstra viktig å tenke på når det gjelder spedbarn?
Jern
Spedbarn har et medfødt jernlager som varer i omtrent 6 måneder, avhengig av mors jernstatus i svangerskapet. Når dette medfødte jernlageret begynner å ta slutt, er det viktig at barnet får tilstrekkelig med jern fra mat og drikke. Våre tilskuddsblandinger er anbefalt fra 6 måneders alder og 10 måneders alder og har et jerninnhold som passer for barn i denne aldersgruppen. I tillegg har våre grøter et godt innhold av jern og finnes i ulike alderstrinn. Andre viktige jernkilder er leverpostei, kjøtt, jernberiket prim og brunost, fisk, bønner, kikerter, linser, aprikoser, havregryn og tofu.
Omega-3 & -6 fett
Disse flerumettede fettsyrene er viktig for at hjernen og øynene skal kunne utvikles og for at kroppen skal kunne bygge og reparere celler. De påvirker også reguleringen av blodtrykket, nyrefunksjonen og vårt immunforsvar. For foster og små barn er omega-3 og -6 fettsyrer nødvendige for at de skal vokse og utvikles normalt.
Omega- 3 fettsyrer finnes i fet fisk, linfrø, rapsolje og valnøtter, samt HiPPs grøt og HiPP Combiotik 1-3. Våre varmretter inneholder også omega-3.
Omega-6 fettsyrer finnes i mais-, solsikke, rapsolje og i sesamfrø, samt HiPPs grøt og samtlige HiPP Baby Combiotik produkter som er skreddersydd for spedbarn.
Vitamin D
Vitamin D er viktig for å ta opp kalsium og fosfor fra tarmen, og er på den måten veldig viktig for skjelett og tenner. Vitamin D spiller også en viktig for immunforsvaret. Fet fisk, tran, egg, kantareller, D-vitaminberikede meieriprodukter, samt oljer er gode kilder til vitamin D. HiPPs grøter og Combiotik 1-3 inneholder vitamin D.
Kalsium
Sammen med vitamin D sørger kalsium for oppbyggingen av skjelett og tenner. Kalsium er viktig for at blodet skal kunne koagulere og for å opprettholde en normal nerve- og muskelfunksjon i kroppen. Meieriprodukter som melk, youghurt og ost har et naturlig innhold av kalsium. HiPPs morsmelkerstatning, tilskuddsblandinger, grøt og velling er skreddersydd for spedbarn og inneholder også kalsium. En mindre mengde kalsium finnes i grønne bladgrønnsaker, nøtter og frø.