Økologisk dyrking av grønnsaker og gulrøtter

I mer enn 60 år har HiPP forpliktet seg til dyrking av økologiske grønnsaker. I dag deler vi erfaringene med våre leverandører av økologiske grønnsaker. HiPP gir sine grønnsakbønder råd om alle trinn i produksjonsprosessen - fra valg av riktige åkere og frø, helt ned til plantevekst og høsting. For å forhindre sykdommer og skadedyr. Dette sikrer at jorda ikke tappes for næringsstoffer, da det plantes forskjellige avlinger hvert år. Sunne, ubehandlede jordsmonn er grunnlaget for de store mengdene råvarer vi bruker i våre produkter. Gjennom disse sikrer vi produkter av høyeste kvalitet som overgår kravene i EUs økologiske merking.

HiPPs økologiske gulrotdyrking

Når du dyrker økologiske gulrøtter, er produksjonen avhengig av sunn og fruktbar jordsmonn. Frøene som er spesielt valgt av våre HiPP-eksperter, er ideelle for de respektive jordsmonnene og er verken kjemisk behandlet eller genetisk modifisert. For å holde jorda og avlingene sunne, planter vi hos HiPP bare våre økologiske gulrøtter i samme felt hvert sjette til syvende år. I mellomtiden planter bøndene våre korn, poteter eller kløver. Ugress behandles på tradisjonell måte, f.eks. for hånden. Når vi gjør dette, gir vi et viktig bidrag til å beskytte miljøet vårt.

Før våre håndplukkede gulrøtter kan kalles "HiPP økologiske gulrøtter", utsetter vi dem for kompromissløse tester i vårt eget laboratorium som kontrollerer dem for over 1200 mulige rester. Dette er langt mer enn loven foreskriver. Vår helt egen HiPP-variant “Dulcis” er spesielt mild og derfor ideell for barns følsomme smaksløker.