Dyrking av økologisk frukt og banan

Fra blomstring til prosessering følger HiPP sine økologiske fruktprodusenter gjennom hele prosessen. Vi velger varianter som er spesielt milde i smaken og har lite syre. I motsetning til konvensjonelt jordbruk, bruker HiPPs økologiske bønder ingen sprøytemidler eller kjemisk syntetiserte sprayer. På denne måten beskytter vi det naturlige habitatet for mennesker, planter og dyr og bevarer det biologiske mangfoldet.

Skikkelig gode bananer - vårt Costa Rica-prosjekt

For mer enn 20 år siden startet HiPP et unikt prosjekt for å sikre den økologisk kvaliteten på bananene våre, som administreres av Stefan Hipp og erfarne ansatte. I motsetning til konvensjonelle plantasjer, vokser våre økologiske bananplanter langt fra hverandre i blandede plantasjer i høylandsjungelen på Costa Rica. Denne blandede kultiveringen hjelper til med å unngå spredning av sopp og skadedyr da vi dyrker strengt uten bruk av kjemikalier

I løpet av de 20 årene HiPP har kjøpt bananer fra dette naturvernområdet, har levekårene forbedret seg for de to urbefolkningene som bor der. Deres langsiktige kontrakt med HiPP gir en trygg inntektskilde, som er sjelden for små familiebedrifter i området. Det er kvinnene som er drivkraften bak bananskultiveringen. I dag drar mer enn 10.000 mennesker i regionen fordel av prosjektet, direkte eller indirekte. På denne måten tar HiPP sosialt og økonomisk ansvar overfor befolkningen i denne regionen. Denne rettferdige kultiveringen i harmoni med naturen bevarer habitatet og biologisk mangfold i den Kostarikanske jungelen.