HiPPs mål 2025

Resirkulerbar emballasje - ansvarlig pakket

HiPP har vært involvert i økologisk jordbruk og bærekraftig produserte produkter i over 60 år. Vi ser på hele produktet: fra de enkelte råvarene og produksjonsmetodene, helt til emballasjen. 

97% av HiPP kan resirkuleres.*

Vårt oppdrag: Innen 2025 skal all emballasje være like resirkulerbar som våre barnematglass.

Hvorfor ikke 100%?

100% resirkulering er ikke mulig, da blekk, lakk og lim brukes i alle typer emballasje. En barnematglass uten etikett ikke fortelle mye om innholdet.

Hvordan ønsker HiPP å oppnå dette målet?

Mindre emballasjematerialel

Det som ikke eksisterer, trenger ikke kastes! Vi har jobbet i mange år for å redusere emballasjematerialer og gjøre emballasjen vår så lett som mulig. For eksempel klarte vi å redusere vekten på barnematglass og mengden plast som ble brukt i hudpleieemballasjen. I fremtiden vil vi fortsette dette arbeidet med å redusere mengden emballasjemateriale som brukes.

Maksimal resirkulering

For at brukt emballasje skal gjøres om til noe nytt, må resirkulerbarheten til emballasjen være så høy som mulig. Dette er også nært knyttet til hvordan disse emballasjematerialene kastes. Høy resirkulerbarhet og riktig avfallshåndtering er nøkkelen til god gjenvinning. Vi vil gjøre alt emballasjematerialet vår like resirkulerbart som barnematglassene våre frem til 2025.

Mer resirkulert emballasjemateriale

Vi i HiPP ønsker å bruke enda mer resirkulert materiale - noe vi allerede gjør med bokser og pappemballasje. Vårt neste trinn: å bruke resirkulert plast. For å beskytte de minste legger HiPP stor vekt på sikkerheten til materialet som brukes i all emballasje. Resirkulert plast kan for eksempel bare brukes i emballasjen hvis vi kan være sikre på at de ikke inneholder noe skadelig.

* vurdert av cyclos-HTP. Cyclos-HTP Institute er et selskap som klassifiserer, vurderer og tester resirkulerbarheten til emballasjematerialer og andre varer.