Det vi har oppnådd så langt!

Fra vårt første produkt i 1899 - J. Hipps skorpemel til barn - til i dag, har mye endret seg i matemballasjen. Selv vår største emballasje når det gjelder volum - barnematglass- er kontinuerlig optimalisert. Resultatet er en suksesshistorie om ressursbesparelse som er både inspirasjon og ambisjon når det gjelder HiPPs andre emballasjer. Bli med på vår reise mot enda mer bærekraftig emballasje.

HiPP-barnematglass

Den første HiPP barnematglass (gulrot) ble introdusert i 1960. Siden den tiden har vekten på barnematglasset blitt redusert med ca. 23%.

Om vi fortsatt hadde brukt samme barnematglasset som vi brukte 1964, skulle vi ha trengt omtrent 3000 tonn glass per år for å produsere våre mest populære barnematglass (nettovekt 190g). Vi har også byttet ut lokke på barnematglass - vi gjorde kanten på lokket smalere og reduserte tykkelsen. Med produksjonen av om lag 300 millioner bokser hvert år, kan vi dermed spare omtrent 77 tonn plater.

10 år med HiPP Eco Comfort Pack®

Vår HiPP Eco Comfort Pack® er en annen måte vi har bidratt til å beskytte miljøet de siste ti årene. Kartongen som brukes i morsmelkesubstituttet og tilleggsindustrien Combiotik® er sertifisert av Forest Stewardship Council (FSC) og et tegn på vår ansvarlige holdning til naturen. Når vi bruker vegetabilsk oljebasert blekk, er emballasjen fri for mineralolje. I tillegg gikk vi over til å bruke bare en foliepose, noe som gjorde at vi kunne redusere emballasjens karbonavtrykk i forhold til den forrige modellen. Og selvfølgelig kan alle komponenter i dette avfallet sorteres separat.

Sparer plast

PET -flaskene som brukes til HiPP -drikkene har også blitt lettere siden 2018. På denne måten har vi unngått å bruke 15,7 tonn plast.