Meny

Reise med små barn – slik gjør du med maten

Nå er snart sommeren her og ferien nærmer seg. Mange barnefamilier holder på å planlegge ferieturen. Det er flott å reise med barn, men det er ikke alltid helt lett å vite hvordan man skal gjøre det med maten. Vi deler ti av våre beste tips for en smidigere reise.


1. Sikkerhetskontrollen – Barnemat som skal spises på flyet er tillatt å ta med i håndbagasjen. Men du må være nøye med å vise den i sikkerhetskontrollen, der de kommer til å kontrollere den med spesialutstyr. Glem ikke å kontrollere hva som gjelder hvis du skal bytte fly i et annet land. Les mer om hva du kan ta med her.

2. Flyet – På flyet pleier det å gå bra å få varmet barnematen. Men det kan være lurt å si fra med det samme man går om bord, ettersom det kan være svært hektisk midt under serveringen. Skal dere fly langt? Ta gjerne med litt snacks som barnet kan sitte og pusle med. Fra 12 måneder kan du for eksempel velge Kjeks med fullkorn og eple.

3. Utlandet – Husk at det ikke alltid finnes samme tilbud og utvalg av barnemat i utlandet som det vi er vant med. Fremfor alt kan det være vanskelig å få tak i velling, hvis det ikke er innkjøpt spesielt av butikkene på stedet. Spør reisebyrået hva som gjelder for ditt reisemål.

4. Bestill barnemat – Visste du at via Kit4Kids.com kan du forhåndsbestille HiPPs barnemat nesten uansett hvor du skal i verden? Da trenger du ikke å pakke maten i bagasjen, den leveres direkte til hotellrommet. Velg mellom ferdige barnekit tilpasset til 6, 8 og 12 måneder for hele reisen.

5. Toget – Reiser du med NSBs tog i Norge, er det som regel mulig å varme barnematen. I restaurantvognen har du som regel tilgang til mikro, og ellers kan man kontakte personalet og be om hjelp. Spør hva som gjelder når du bestiller billetten.

6. Bilen – BKjører du rundt på veiene i sommer, finnes det en del hjelpemidler for bil, som barnematvarmer eller vannkoker. Selvsagt kan du også stoppe på veikroer og kafeer og låne en mikrobølgeovn. En termos med varmt vann til velling eller grøt kan også være fint å ha for hånden.

7. Båten – På mange turistbåter har man tilgang til mikro, eller man kan få hjelp med oppvarming av barnemat i serveringen. Det er lurt å spørre før man kjøper billetten. Men skal du ut med egen båt uten matlagingsmuligheter, kan en mattermos med varmt vann fungere fint til å varme barnemat i vannbad. En kjølebag kan også være nyttig for å holde mat og drikke avkjølt i solen. Glem ikke flytevest og solbeskyttelse.

8. Emballasje
– Et godt alternativ er å pakke med mellommåltider som fås kjøpt i praktisk emballasje, som f.eks. HiPPs smoothies. De er både lette å spise og lette å ta med og kan gis hvis det haster. De er også enkle å lukke igjen.

9. Kald mat – Det er lurt å ha med mat eller mellommåltider som ikke trenger å varmes. Du vet aldri om det blir forsinkelser eller om du må stoppe et sted der det ikke er oppvarmingsmuligheter. Ta gjerne med HiPPs Frukt & Spelt fra 6 måneder.

10. Velge mat Her kan du lese mer om HiPPs sortiment for at du enkelt skal kunne planlegge mat for barnet ditt i ferien og samtidig være sikker på at det får i seg all næringen det trenger.

God tur!