Meny

Vi spør ernæringsfysiologen – fordeler med HiPPs økologiske grøt og velling

Den viktigste grunnen til å velge økologisk mat er å verne om miljøet. Men det kan jo også være deilig å vite at det man gir barnet sitt har vokst uten kjemiske bekjempingsmidler, og at det er marihøner som har voktet og vernet avlingen? Les mer om fordelene med å velge HiPPs økologiske velling og grøt.

Velling og grøt er noe de aller fleste barn spiser i sine første leveår. Iblant kanskje flere ganger om dagen. I Norge anbefales maksimalt tre måltider velling og/eller grøt per dag.

Vi spør ernæringsfysiologen

Vi har spurt Agneta Kjällman, nordisk ernæringsansvarlig hos HiPP barnemat, om fordelene med deres økologiske velling og grøt.

– De største fordelene med HiPPs økologiske grøt og velling er at de inneholder tilskuddsnæring med ulike vitaminer og mineraler. De har en god næringssammensetning som er tilpasset for barn, og utgjør derfor et godt innslag i et variert og balansert kosthold, svarer hun.

Ettersom jernbehovet øker i seksmånedersalderen, er det viktig at barna også får annen mat som supplement til morsmelk eller morsmelkerstatning. Da kan grøt og/eller velling passe bra. Det er ofte populære måltider og passer til frokost, mellommåltid eller kveldsmat.

Og hvis barnet ikke blir helt mett bare på morsmelk eller erstatning, kan man begynne å gi smaksporsjoner av grøt, poteter eller grønnsakspureer. Man bør imidlertid ikke gi smaksporsjoner før tidligst fra 4–6 måneder.
 
– Man skal ikke gi tidligere enn 4 måneder, og smaksprøven bør være bitteliten, legger hun til.

Velg blant flere

I HiPPs sortiment finnes flere varianter av økologisk grøt og velling å velge mellom, avhengig av alderen på barnet ditt.

HiPPs grøter passer som smaksporsjon fra 4 og 6 måneder. HiPP Risgrøt er et godt og mildt alternativ. Den er også naturlig glutenfri, ettersom kornet i grøten er ris og mais, som ikke inneholder gluten.

HiPPs Mild Havregrøt naturell fås fra seks måneder, og den kan du selv smaksette med most frukt eller fruktpuré.

Fra åtte måneder har du også Mild Fullkornsvelling og fullkornsgrøt med Banan og Plommer som alternativ. Når barnet ditt er 12 måneder, kan det også få Fullkornsvelling eller 5-korngrøt med frukt fra 12 måneder.