Morsmelkerstatning

Dekker Combiotik 1 næringsbehovet hele det første halvåret? Morsmelkerstatningen inneholder GOS, hva står GOS for og hvilken effekt har det? Disse og mange lignende spørsmål om morsmelkerstatning får vi fra nysgjerrige foreldre. På denne siden har vi samlet vanlige spørsmål og svar om morsmelkerstatning.

Morsmelkerstatningen inneholder GOS, hva står GOS for og hvilken effekt har det?

GOS står for galaktooligosakkarider, som er prebiotiske fibre som utvinnes av økologisk laktose. Ved hjelp av disse prebiotiske fibrene blir avføringen mykere og mer lik avføringen til barn som ammes. maneg barn opplever også mindre luftplager av Combiotik som inneholder prebiotika. 

Hvor selges HiPP morsmelkerstatning i Spania?

Når det gjelder morsmelkerstatning fra HiPP i Spania og Norge, er innholdet omtrent det samme. Begge produktene inneholder prebiotika, også kalt kostfiber, (GOS) som fungerer som mat til de gode bakteriene som allerede er i tarmen. 

Tilsvarer morsmelkerstatning i Kroatia den som selges i Norge?

Morsmelkerstatning og tilskuddsblanding i utlandet skiller seg ofte fra morsmelkerstatning og tilskuddsblanding som selges i Norge på grunn av nasjonale retningslinjer og forskrifter. I flere land rundt Middelhavet er det tillatt å tilsette probiotika i morsmelkerstatning og tilskuddsblanding. Dette er noe som er bra å ta hensyn til før dere begynner å bruke produktet.

Dekker Combiotik 1 næringsbehovet hele det første halvåret?

Dersom barnet ikke får morsmelk, helt eller delvis, er det anbefalt å gi morsmelkerstatning. Kumelk skal ikke gis før barnet er 12 måneder. HiPPs morsmelkerstatning Combiotik 1 gir fullgod næring og dekker hele næringsbehovet de første 6 månedene. 100 ml Combiotik 1 gir 1,5 µg vitamin D. Dagsbehovet for vitamin D er 10 µg. Dersom barnet drikker mer enn 670 ml Combiotik 1 dekkes behovet for vitamin D gjennom melken, og tilskudd av vitamin D i tillegg til dette kan medføre et inntak høyere enn anbefalt. Norske helsemyndigheter anbefaler ikke tran det første leveåret og heller ikke vitamin D dråper til barn som får morsmelkerstatning. Rådfør deg gjerne med helsesykepleier om morsmelkerstatning og tilskudd av vitamin D. 

Hvordan bytter jeg til en annen morsmelkerstatning?

Om du fortsatt har pulver igjen fra den tidligere morsmelkerstatningen, kan du bytte til den nye varianten ved å bytte en flaske om gangen og bytt ut en flaske om dagen. En slik overgang kan være mer skånsom. Enkelte barn vil ikke merke forskjell om man bytter ut alle flasker med en gang, men noen kan på den andre siden merke en forskjell i smak. Hos noen barn kan også tarmsystemet reagere på et slikt raskt bytte, spesielt hvis det er forskjell på mengde og/eller type fiber.

Hva er viktig å tenke på ved flaskemating?

Her er noen tips til hvordan flaskemating kan bli til en hyggelig og avslappende stund sammen med barnet ditt:

  • Hold barnet ditt nært deg og ha øyekontakt under hele måltidet. La aldri barnet være alene med flasken.
  • Forsøk å sitte på et rolig sted uten for mange forstyrrelser. Høye skarpe lyder, skarpt lys og mobiltelefon er forstyrrende elementer og bør av den grunn unngås. Se på barnet ditt og se etter barnets signaler under måltidet.
  • Kle gjerne av deg på overkroppen, slik at barnet kan kjenne lukten din og få hud mot hud-kontakt.
  • Hold flasken i ro og nær kroppen din.
  • Hygiene er veldig viktig ved flaskemating. Vær nøye med tilberedning av morsmelkerstatning og tilskuddsblanding, og følg retningslinjene som står på forpakningen.

BABYBREZZA

Spørsmål knyttet direkte til innstillingene på deres maskiner bør rettes direkte til BabyBrezza: Kundeservice:

kundtjanst(at)@mailbabybrezza(dot).se