Ovnsbakt laks med brokkoli (2 porsjoner)

Ingredienser

80 g laksefilet
1 ts rapsolje/olivenolje
1 dl ris
1 dl små brokkolibuketter
1 ss smør
1 revet sitronskall
1 ss crème fraiche
1 tomat

Tilberedning

1. Skjær laksen i 2 biter og legg den på et stekebrett. Smør fisken med olje og strø over litt pepper.
2. Bak den i ovnen på 175 grader i ca. 5 minutter.
3. Kok risen etter anvisningene på pakken. Uten salt.
4. Kok opp vann i en kasserolle, kok brokkolien myk og hell av vannet.
5. Smelt smøret i en kasserolle og smak til med litt revet sitronskall.
6. Vend brokkolien i smøret.
7. Skjær tomaten i små biter.
8. Server laksen med brokkoli, ris, tomat og crème fraiche.


Bruk økologiske råvarer når du lager mat, dels av hensyn til dyrene og naturen, men også for den gode smakens skyld.