Laks med asiatiske grønnsaker (4 porsjoner)

Ingredienser

450 g laksefilet
2 skrellede gulrøtter
5 cm purreløk
5 cm squash
¼ hvitkålhode
2 dl skivet blomkål
2 ss olivenolje/rapsolje
2 hvitløksfedd
1 ts revet ingefær
2 ss lettsaltet Kikkoman soya
2 ss søt chilisaus
1 ss sesamfrø
1 ts sesamolje

Tilberedning

1. Skjær laksen i 3 biter og smør den inn med litt olje, salt lett, pepre og legg den på et stekebrett.
2. Bak i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter, eller til fisken er ferdig.
3. Strimle gulrøtter, purreløk, squash og hvitkål.
4. Fres grønnsakene myke i litt olje i varm stekepanne sammen med blomkålen og skivet hvitløk.
5. Tilsett soya, sweet chili og sesamolje.
6. Strø i sesamfrøene.
7. Server laksen med grønnsaker og ris.

 
Bruk økologiske råvarer når du lager mat, dels av hensyn til dyrene og naturen, men også for den gode smakens skyld.