Kikertbiffer i pitabrød med gulrottzatziki (4 porsjoner)

Ingredienser

3 hvitløksfedd
2 ts tørket oregano
600 g kokte kikerter
1 krm sesamolje
1 ss olivenolje
1 ss sesamfrø
2 dl grovt revne gulrøtter
1 dl matyoghurt
1 krm spisskummen
1 tomat
1 dl strimlet isbergsalat
4 sitronbåter
1 pitabrød

Tilberedning

1. Press 2 hvitløksfedd og bland dem med oregano, olivenolje og kikerter til en grov puré. Smak til med sesamolje, salt og pepper.
2. Form kikertpureen til biffer og vend dem i litt sesamfrø.
3. Stek dem varsomt gylne i litt olje i en stekepanne.
4. Rør sammen gulrøtter og matyoghurt, smak til med spisskummen, salt og pepper.
5. Del tomatene i båter.
6. Server biffene i pitabrød med gulrottzatziki, tomat og salat.
7. Press litt sitron over.
 

Bruk økologiske råvarer når du lager mat, dels av hensyn til dyrene og naturen, men også for den gode smakens skyld.