Chili con carne (4 porsjoner)

Ingredienser

350 g kjøttdeig av storfe
2 løk
2 hvitløksfedd
1 krm kajennepepper
2 krm paprikapulver
1 ts oregano
1 ss olivenolje
1 boks knuste tomater
1 ss chilisaus
1 dl mais
1 dl koke kidneybønner
1 rød paprika
1 avokado
1/2 agurk
2 tomater
1 dl rømme
6 cm purreløk
3 skrellede poteter
2 skrellede gulrøtter
1 laurbærblad
1 ts tørket timian
1 dl hvitvin
6 dl fiskebuljong

 

Tilberedning

1. Hakk løken og fres den et par minutter i olje i en kasserolle sammen med krydderet.
2. Tilsett kjøttdeigen og la den steke med i ca. 5 minutter, tilsett knuste tomater, kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter.
3. Smak til med chilisaus, litt salt, pepper og et par dråper Tabasco.
4. Skyll mais og bønner og la dem renne godt av. Del paprikaen i biter og bland den, bønner og mais inn i chilien.
5. Skjær avokadoen i skiver, del tomatene i båter, skjær agurken i staver og legg på et fat.
6. Server chilien med grønnsakene og en klatt rømme og ris.

 
Bruk økologiske råvarer når du lager mat, dels av hensyn til dyrene og naturen, men også for den gode smakens skyld.