Meny

Personvernpolicy

Dine personopplysninger

Velkommen til HiPPs nettside i Norge og vår personvernpolicy. Formålet med denne policyen er å informere om hvorfor og hvordan vi samler inn, bruker, viser, overfører og lagrer personlig informasjon på en trygg måte. Vi utfører all håndtering av personopplysninger i samsvar med EUs integritetslovgivning, GDPR, på Norsk oversatt til personopplysningsloven.

Ansvarlig for personopplysninger

Arvid Nordquist Norge, org nr 985147493, Drammensveien 288, 0283 Oslo, Norge har delt ansvar for for behandlingen av personopplysninger på denne nettsiden. Arvid Nordquist Norge er en del av Arvid Nordquist-konsernet og deler derfor ansvaret sammen med hovedkontoret Arvid Nordquist HAB, Org nr. 556007-7868, Ekensbergsvägen 117, 17141 Solna, Sverige ("AN", "vi", "oss") som har det overordnede ansvaret for konsernets virksomhet i Norden.

HiPP GmbH & Co. Vertrieb KG, Pfaffenhofen i Tyskland ("HiPP") er eier av varemerket. AN og HiPP er sammen ansvarlig for bruk av personopplysninger på dette nettstedet i henhold til artikkel 26 i databeskyttelsesforordningen (GDPR). Det er inngått avtale mellom partene AN og HiPP, som sørger for at personvernreglene overholdes. Det er i begge parters interesse at du som bruker skal føle deg trygg og godt informert. 

Ansvarsfordeling av personopplysninger

Arvid Nordquist HAB
AN administrerer den administrative delen av informasjonen på dette nettstedet. Det inkluderer nyhetsbrev til forbrukere, forbrukertjenester, forbrukerkontakt med dietister, nyhetsbrev for helsepersonell, kontaktskjema for helsepersonell og materialbestilling for helsepersonell. Vi håndterer også invitasjoner til arrangementer, forbrukerkonkurranser og kommunikasjon i sosiale medier. Vi håndterer også administrasjonen av HiPP BabyClub.

HiPP GmbH & Co. Vertrieb KG
HiPP forvalter den tekniske driften og utviklingen av nettsiden www.hippbarnmat.no og lagring av nettsteddsata på serveren i Tyskland. Dataene til forbrukere på det Norske markedet administreres ikke av HiPPs tekniske plattform, men datalagring og teknisk plattform tilbys til AN som en tjeneste i partnerskapet. HiPP har et eget datavernombud som sørger for trygg og ansvarlig lagring av dataene, i samsvar med GDPR og avtalen om felles personopplysningsansvar:

Mr. A. Maier
E-post: datenschutz@hipp.de
Georg-HiPP-Straße 7
85276 Pfaffenhofen

Kontakt

Som forbruker eller kunde i Norge kan du kontakte oss på personuppgifteransvarig@arvidnordquist.se, som er den felles adressen til AN og HiPP i Norden for saker som er spesielt knyttet til håndtering av personopplysninger. For andre saker, vennligst se vår forbrukertjeneste på hipp@arvidnordquist.se. Du kan også sende skriftlig brev til Arvid Nordquist, Ekensbergsvägen 117, 17141 Solna.

Innhenting av personopplysninger

Hva er en personopplysning?
Personopplysninger er all slags informasjon, enkeltvis eller i kombinasjon med annen informasjon som kan knyttes til en levende person. Typiske personopplysninger er personnummer, navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer. Bilder og lydopptak av personer behandlet med datamaskin kan være personlige data, selv om det ikke er nevnt noen navn. Krypterte data og ulike typer elektroniske identiteter, som IP-numre og informasjonskapsler, regnes som personlige data hvis de kan knyttes til fysiske personer.

Hensikten med å samle inn personlig informasjon og hvilke opplysninger vi samler inn

Gå til nettsted og apper
For å kunne bruke nettstedet vårt og vår app på den måten vi har tiltenkt, og for å kunne evaluere og forbedre disse tjenestene, bruker vi informasjonskapsler og analyseverktøy. En informasjonskapsel er en liten datafil med tekst lagret i nettleseren din, og hver type informasjonskapsel har en bestemt oppgave. Noen informasjonskapsler brukes til å samle statistikk om antall besøkende til nettstedene, mens andre brukes til å hente informasjon om hvilket operativsystem og hvilken nettleser den besøkende brukte. Denne informasjonen gjør at vi kan utvikle og optimalisere våre nettsteder og apper. Les mer om dette i vår cookiepolicy.

Protokoll-data
Hver gang du besøker nettstedet vårt, blir informasjon om besøket automatisk registrert som en protokollfil. Protokollfil er serverens loggbok og gjør det mulig for utgiveren å regne med og registrere viktige øyeblikk i løpet av besøkstiden. Hver protokollfil registrerer denne informasjonen:

• Hvilke sider besøkes og i hvilken ordning
• Navnet på sidene og filene som ble åpnet
• Dato og klokkeslett for besøket, hvis besøket lyktes, og utnyttelsesgrad for serverkapasitet på forespørselstidspunktet
• Overførte volumdata
• IP-adressen til besøket
• Innloggingsinformasjon som ble tatt i bruk under besøket
• Hvilken type enhet ble brukt (mobil, skrivebord, etc.)
• Webagent (forteller om nettlesertype, søkemotor, etc.)

Disse dataene brukes kun for analytiske og statistiske formål og på anonym måte.

HiPP BabyClub
HiPP BabyClub er en kundeklubb i Norge av Arvid Nordquist på vegne av HiPP GmbH & Co. Vertrieb KG i Tyskland, eier og grunnlegger av både merket HiPP og HiPP BabyClub, som er tilgjengelig i mange land både i og utenfor EU. Klubben er for deg som forelder, så du kan bli kjent med kunnskap og råd om barnemat.

Når du registrerer deg hos HiPP BabyClub, får du mulighet til å samtykke til innhenting av personlig informasjon som kreves for at klubbfunksjonene skal fungere for deg og ditt barn. Uten samtykke kan vi ikke godta søknaden om medlemskap.

Personlige data vi samler inn er navn, adresse, kontaktinformasjon og ditt barns navn. Hensikten er at vår utsendelse av foreldrebrev kan sendes til deg og tilpasses med barnets navn. Adressen trenger vi for å sende deg premie om du skulle vinne noen av klubbens konkurranser. Du skriver inn et brukernavn når du registrerer deg, og dette trenger ikke å være ditt virkelige navn. Hvis du ikke vil at ditt navn skal publiseres i forbindelse med konkurranser, så anbefaler vi at du oppretter et brukernavn som ikke er ditt virkelige navn.

For ytterligere instruksjoner om klubbens funksjon, les våre vilkår for bruk. Du kan når som helst avslutte medlemskapet ditt på HiPP BabyClub, eller velge å avslutte foreldrebrevene hvis du foretrekker det. For support og andre spørsmål, vennligst kontakt oss på hippbabyclub@arvidnordquist.no eller personuppgiftsansvarig@arvidnordquist.se.

Kundeservice og forbrukerkontakt
Vi samler inn personlig informasjon om deg når du kontakter oss, for eksempel via vår forbrukerkontakt, via e-post, telefon eller på andre måter. Først og fremst samler vi de personlige opplysningene som trengs for å svare på spørsmålet ditt eller håndtere saken din. Det er informasjon om navn, e-postadresse eller telefonnummer. Ved personlig kontakt samler vi også inn andre personlige opplysninger du velger å oppgi. Det kan for eksempel, være informasjon om allergi, helsestatus eller annen informasjon om deg som er relevant for saken.

Nyhetsbrev
Når du abonnerer på ANs nyhetsbrev, samler vi inn ditt navn og din e-postadresse for å sende deg nyhetsbrevet. Vi kan også be om tilleggsinformasjon som bosted og yrke, for å sende relevant informasjon som er personlig eller yrkesrettet.

Nettbutikk
Når du kjøper produkter i vår nettbutikk samler vi personlig informasjon fra deg for å håndtere din bestilling. Det er informasjon om navn, adresse, kontaktinformasjon og betalingsdetaljer.

Konkurranser
Når vi arrangerer en konkurranse, samler vi personopplysninger for å identifisere deltakere, kommunisere med deltakerne, for å sikre deltakerens alder, og å utpeke vinneren og dele ut premier.

Messer og arrangementer
På messer og arrangementer kan vi samle inn personlig informasjon med det formål om å informere om våre produkter og tjenester. Vi samler også inn personlig informasjon for å informere om messer eller arrangementer. Dette kan omfatte bestillingsbekreftelser, svar på spørsmål og vurderinger. De ulike kategoriene av personopplysninger som behandles er navn, yrkestittel, firmanavn, postadresse, e-postadresse og eventuelle forespørsler om spesialkostnader.

Sosiale medier
Vi bruker sosiale nettverk i vår markedsføring. Leverandørene av disse nettene samler inn og behandler personopplysninger fra deg som er bruker av plattformen, og for å tilpasse den totale tjenesten i henhold til dine ønsker og ditt brukermønster. Vi samler ikke personlig informasjon fra brukere som besøker våre sosiale kontoer uten å kreve samtykke for hvert enkelt tilfelle, for eksempel ved en konkurranse, eller hvis vi trenger ytterligere informasjon i andre lignende forbrukerproblemer. Er du interessert i å lese mer om personvernpolitikk i sosiale medier? Her er link til de mest brukte nettverks personvernregler:

YouTube
Facebook
Instagram
Twitter

Behandling og lagring personopplysninger

ANs juridiske grunnlag for behandling av dine personlige data
AN behandler dine personlige opplysninger lovlig. Det kan forekomme at de samme personopplysningene behandles både på grunnlag av avtalens ytelse, spesielt ved samtykke eller på grunnlag av at informasjonen som er nødvendig for å oppfylle andre rettslige forpliktelser. Dette betyr at selv om du tilbakekaller samtykket, kan de personlige opplysninger fortsatt være hos oss til andre formål. I hovedsak behandler vi dine data for å oppfylle en avtale der du er en av partene.

Kundeservice og forbrukerkontakt
Vi bruker dine personlige opplysninger til å tilby deg service og support hvis du kontakter oss med spørsmål, kommentarer eller, for eksempel klager. Vi bruker din kontaktinformasjon, for eksempel e-postadresse og telefonnummer for å kontakte deg i forbindelse med spørsmål og andre henvendelser. Vi kan også bruke all annen personlig informasjon vi samler om deg for å håndtere ditt spørsmål eller andre henvendelser, avhengig av hva som er relevant i det enkelte tilfelle.

Markedsføring og personalisering
Kundeinformasjon kan brukes i sammenheng med markedsføring av AN for å kontakte deg via e-post, e-post og SMS.

Hvis du deltar i noen av våre konkurranser, bruker vi dine personlige opplysninger til å kommunisere med deg for å kunngjøre vinnere og sende premier.

Hvis du har registrert deg til et av våre nyhetsbrev, bruker vi dine personlige opplysninger til å sende nyhetsbrevet og tilpasse det til deg. Ved å bruke disse dataene kan vi gi deg tilbudene vi tror du har størst interesse og nytte av.

I noen tilfeller deler vi informasjon med våre partnere for å hjelpe oss med å tilpasse våre tilbud og kampanjer til deg. Vi samtykker i å sikre at slike partnere behandler data i samsvar med gjeldende personvernlover.

For analyse av brukermønstre og tilpassing bruker vi informasjonskapsler. Du kan lese mer i vår Cookiepolicy.

Utvikling av tjenester og service
Vi bruker informasjonen til å utvikle og forbedre våre produkter og tjenester. Dette gjelder delvis for våre digitale tjenester, hvor vi analyserer brukeratferd for å utvikle hvordan vi kommuniserer, hvilke tilbud som er av relevans og utformer funksjoner. Det gjelder også utviklingen av våre produkter i henhold til kundenes ønsker og brukermønster, for eksempel ved å håndtere mangler eller øke sikkerheten. I hovedsak bruker vi anonyme eller anonyme data for å gjøre denne typen analyse.

Juridiske krav
Håndtering av dine personlige opplysninger vil også være mulig å oppfylle forpliktelser i henhold til lover og forskrifter, for eksempel sikkerhet og regnskap.

Lagringstider
AN følger god praksis i Norsk handel. Vi lagrer dine personlige opplysninger så lenge det kreves for formålet.

Hvis du annonserer et produkt, lagrer vi all informasjon så lenge saken er i gang eller maksimalt i 6 måneder etter at saken er fullført.

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet, vil din kontaktinformasjon beholdes så lenge du velger å fortsette å motta nyhetsbrevet.

Når du deltar i konkurranser, lagrer vi dine personlige opplysninger til vi har utnevnt og annonsert en vinner. Da fjerner vi dine personlige opplysninger.

De samme personopplysningene kan lagres på flere forskjellige steder for forskjellige formål. Dette kan bety at en aktivitet som har blitt slettet fra et system fordi den ikke lenger er nødvendig, kan overlates i et annet system der det er lagret med tillatelse eller til et annet formål der personlig informasjon fortsatt er nødvendig.

ANs tekniske og organisatoriske tiltak for sikker behandling av din pernolige informasjon
Vi gjennomfører løpende tiltak for å overholde prinsippene for "innebygd databeskyttelse og databeskyttelse som standard". Vi vurderer kontinuerlig risikoen for personlig databehandling og tar nødvendige sikkerhetstiltak for å redusere risikoen.

Vi utdanner våre ansatte kontinuerlig i databeskyttelsesproblemer. Har du noen direkte spørsmål om hvordan vi jobber med EU´s personvernlov GDPR - kontakt personuppgiftsansvarig@arvidnordquist.se.

Tredjepart

Avtalpartnere og IT-leverandører
Vi bruker en rekke ulike IT-tjenester og IT-systemer i vår virksomhet. I noen av disse lagres og håndteres personlige data. Vi verner om din personlige integritet og sikrer at din informasjon håndteres på en trygg måte. Noen systemer installeres lokalt hos oss, og det er kun våre ansatte som har tilgang til dataene. I slike tilfeller vil det ikke bli overført til tredjepart. Noen systemer er imidlertid skyløsninger eller installert hos leverandøren, og det betyr at vi overfører personlige data til leverandøren. I disse tilfellene er leverandøren ansvarlig og håndterer dataene på våre vegne og i henhold til våre instruksjoner.

Interne IT-systemer
Internt håndterer vi personopplysninger på våre datamaskiner, i vårt system for lager, vareleveranser og forbrukertjenester. Disse systemene brukes til å levere produkter du har bestilt fra oss, og til å håndtere spørsmål om våre produkter. I disse systemene kan alle personlige data vi samler håndteres.

Tjenester i analysen av besøksdata
Vi bruker eksterne leverandører for personlig tilpassing og analyse av brukeradferd på våre nettsider og for tilbakemeldinger fra brukerne. Disse selskapene håndterer personopplysninger som ansvarlig tredjepart på vegne av oss. Informasjonen i spørsmålet er primært informasjon samlet inn via informasjonskapsler og administreres anonymt.

Dine rettigheter

Samtycke
Personuppgiftsbehandling som är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra ett avtal med dig eller för att vi ska kunna fullgöra en rättslig skyldighet är tillåten utan samtycke. För att vi ska kunna samla in och hantera dina personuppgifter i något annat syfte krävs däremot att du samtycker till behandlingen. Du ska ges möjligheten att aktivt lämna samtycke till hantering av dina personuppgifter i samband med att du använder våra tjänster på arvidnordquist.se.

Du kan när som helst välja att återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss på personuppgiftsansvarig@arvidnordquist.se. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi att radera de personuppgifter och upphöra med den behandling som omfattades av samtycket. Det kan förekomma att samma personuppgift behandlas både med stöd av samtycke och med stöd av att uppgiften är nödvändig eller med stöd av andra regler. Det innebär att även om du återkallar ditt samtycke och den behandling som grundas på samtycket upphör, kan personuppgiften ändå finnas kvar hos oss för andra ändamål.

Rätt till kontroll över dina personuppgifter
Du har rätt att begära att uppgifterna om dig ska raderas, kompletteras eller rättas. Du har också rätt att begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas till vissa ändamål och till exempel inte används för direktreklam eller s.k. profilering.

Rätt att få information om vilka personuppgifter vi har sparade om dig
Om du vill ha information om vilka uppgifter vi har registrerade om dig kan du skriftligen ansöka om detta. Registerutdraget lämnas på begäran och är gratis en gång per år. Lagstödet för denna rättighet med registerutdrag finner du i artikel 15 i dataskyddsförordningen (GDPR).

- Hur går jag tillväga för att begära ett registerutdrag?
Du skriver och begär ett registerutdrag från AN. OBS! Du måste skicka in din begäran skriftligen, till ovanstående adress, eftersom den ska innehålla din namnteckning. Du kan alltså inte skicka ett e-post. Märk brevet ”Begäran om personuppgiftsutdrag”.

Så här kan du skriva:

Personlige datautdrag - til personlig ansvarlig hos Arvid Nordquist HAB
Herved søker jeg om informasjon i henhold til artikkel 15 i databeskyttelsesordningen (GDPR)

...........................................................................
Sted, dato og signatur

...........................................................................
Navn med blokkbokstaver

...........................................................................
Personnummer

...........................................................................
Postadresse

...........................................................................
E-post adresse

Cookies

På www.hippbarnmat.no bruker vi informasjonskapsler for å optimalisere og utvikle nettstedene. Informasjonen er lagret anonymt. I tillegg til vår personvernpolicy gjelder denne håndteringen også for våre informasjonskapsler.

Hvordan klage?

Mistenker du at et selskap bryter med EU-personvernlov GDPR, kan du kontakte Datatilsynet. Les mer på www.datatilsynet.no.