Meny

Slik bruker du barnematglassene om igjen

Hva skjer egentlig med alle de gamle barnematglassene? Du kan selvsagt gjenvinne barnematglassene ved å legge dem i gjenvinningscontaineren, men det finnes flere fiffige måter å bruke dem om igjen på. Her gir vi noen tips til hva du kan gjøre med de gamle barnematglassene.

Når du velger å kjøpe ferdig barnemat fra HiPP, kan du være sikker på at barnet ditt får god og økologisk barnemat. I vårt økologiske jordbruk finnes det ingen genmodifiserte vekster, dyrene lever naturlig og bare naturlige plantemidler er tillatt. Når vi lager barnematen, har vi tenkt mye på at den skal være næringsriktig og passe for barnets alder og behov. HiPPs økologiske barnemat inneholder ingen tilsetninger, og du kan derfor føle deg helt trygg på at du gir barnet ditt bra mat.

Men hva gjør du med alle glassene?

Fra et miljøsynspunkt er det viktig å gjenvinne dem. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å kildesortere dem i glasscontaineren og lokket i metallcontaineren. Men du kan også hjelpe miljøet ved å bruke glassene om igjen. Da er ikke livet for glasset slutt når maten er oppspist, det kan få nye oppgaver i hjemmet. Her gir vi noen tips til hvordan du kan bruke de gamle barnematglassene om igjen.

Tips til gjenbruk

Lyslykter – det er hyggelig å lage fine lykter av gamle barnematglass. Du kan male dem i fine mønster, eller bare la dem være som de er. Hvorfor ikke dekorere dem med motiver som passer til ulike høytider som halloween, jul eller påske? Husk bare å være forsiktig og aldri la levende lys stå uten tilsyn, og glem ikke å slokke dem.

På krydderhyllen – glass i jevn størrelse kan være svært anvendelige som oppbevaring for for eksempel krydder eller andre tørrvarer på kjøkkenet. Siden de er gjennomsiktige ser du raskt hva glasset inneholder, og du kan med fordel ha dem stående på hyllen eller på et fint brett. Pynt dem med en fin etikett, så behøver du aldri å lure på hva de inneholder.

Drikkeglass – en fiffig idé er å bruke glassene som drikkeglass. Pynt glasset med et pent mønster, motiv eller hvorfor ikke et navn. Lag et hull i midten av lokket der du stikker ned et sugerør. Det blir perfekte små drikkeglass med lokk.

Oppbevaring av småting– ttenk på alle perlene, paljettene og andre småting som barna dine har samlet. Ved å sortere dem i barnematglassene er det lettere å holde orden. Det blir også så mye mer innbydende og gøy for barna å holde på når de ser hva de har og ikke trenger å lete.

Blyantholder – å male og pynte glassene i ulike farger er en morsom aktivitet for hele familien. Når hvert glass har fått sin egen farge, er det et tips å bruke dem som blyantholdere. I det røde glasset setter du alle de røde blyantene, i den grønne alle de grønne, i det blå alle de blå, og så videre. Da er det lett å finne riktig farge, og så ser det så mye hyggeligere ut på skrivebordet.

Små blomstervaser – barnematglass er også perfekte som vaser til små buketter. Tenk på den første buketten med hvitveis om våren, eller en liten bukett med markblomster om sommeren. Hva kan passe bedre som vase enn et barnematglass.