Meny

Varmretter

HiPP har tilsatt amarant i noen av de vegetabilske glassene, hva er egentlig amarant? – Svar: Amarant er en gammal plante som ble dyrket allerede på Inka-tiden. Den vokser på mange steder i verden, og frøene brukes blant annet i grøt, brød og pannekaker. Amarant har en rund, mild smak og gir et verdifullt tilskudd av protein og fremfor alt jern og kalsium. Det høye innholdet av jern i amarant sammen med jern fra utvalgte vegetabiler, gjør at HiPPs vegetariske retter gir et verdifullt tilskudd av jern.

Kan matglassene oppbevares i romtemperatur før de er åpnet? – Svar: Glassene kan stå i romtemperatur før de er åpnet fordi de er varmebehandlet. Det gjør at de får lang holdbarhet også i romtemperatur.

Hvor lenge kan et åpnet glass med mat stå i kjøleskapet? – Svar: Et åpnet barnematglass som ikke er spist av med skje, kan stå med lokk på i maks. 24 timer. Bokser med fruktpuré kan stå med lokket på i tre døgn, og en åpnet smoothie bør kastes etter 24 timer.

Kan jeg ta med HiPPs barnematglass til varmere land uten at de blir ødelagt? – Svar: Ja, du kan absolutt ta med barnematglassene våre til varmere land. Glassene er varmesterilisert, noe som gjør at de tåler alle klimaer.

Når kan jeg begynne å gi barnet mitt mat fra glass? – Svar: De fleste barn klarer seg bra på bare morsmelk og/eller morsmelkerstatning de seks første månedene av sitt liv. I ca. 6 måneders alder passer det å begynne å la barnet få små smaksporsjoner av pureer og grøter, gjerne mens man fremdeles ammer barnet. Hensikten med smaksporsjonene er at barnet sakte skal få smake ulike matvarer. Barnet trenger også å venne seg til å spise med skje. Om man da gir barnet smaksporsjoner fra glass eller hjemmelaget mat, er mer et spørsmål om hvordan man praktisk vil håndtere maten til barnet.