Meny

HiPPs historie og filosofi

Økologisk jordbruk siden 1956

Familien Hipp har eid og drevet HiPP i tre generasjoner. Hver generasjon har utviklet, modernisert og satt sitt eget preg på foretaket. Familien Hipp er økologiske pionerer. I 1956 var Georg Hipp den første matprodusenten som begynte med økologisk landbruk. På 50-tallet var miljøvern og økologisk landbruk langt fra like viktig i den vestlige verden som det er i dag. Stikk i strid med trendene og rådene på den tiden bestemte Georg Hipp seg for å forvandle familiegården til en av de første i Europa som satset på økologisk jordbruk. Han ville bruke de fineste økologiske ingrediensene til å lage den beste maten for småbarn. God, smaksrik mat skulle hjelpe barna med å vokse og utvikle seg på en sunn måte. I 2016 feirer HiPP at man i 60 år har laget økologisk barnemat av høy kvalitet.

HiPPs opprinnelse – en enkel begynnelse

HiPP er en mer enn hundre år gammel familiebedrift som startet med en tvillingfødsel i den lille byen Pfaffenhofen like utenfor München på slutten av 1800-tallet. Konditoren Joseph Hipp hadde en stor familie og fikk tvillinger med kona Maria. Maria hadde problemer med å få morsmelken til å strekke til for begge babyene. I panikken som oppstod fikk Joseph en idé. Som konditor visste han at mel sveller i væske, og ved å blande Marias morsmelk med brødrasp fikk han velling! Barna ble mette og en ny forretningsidé hadde sett dagens lys. Ryktet om paret Hipps nye barnemat spredde seg, og de begynte så smått å selge til venner og bekjente. Det tok ikke lang tid før Joseph kunne sette i gang med omfattende produksjon for å dekke etterspørselen etter den gode og mettende barnematen deres. Det var begynnelsen til HiPP Barnemat..