Meny

Kjøtt

Historikk

Helt siden menneskets opphav har vi spist kjøtt av vilt. Etter hvert som mennesket begynte å holde dyr, har kjøtt av ulike typer vært et vanlig alternativ på middagsbordet.

Tilberedning

Kjøtt kan tilberedes på en rekke forskjellige måter: stekt, kokt, grillet, røkt, tørket, og til og med rått kjøtt står av og til på menyen. Dessuten brukes kjøtt som ingrediens i pølser, pateer, posteier osv.

Frysing

Kjøtt egner seg godt til frysing.

Kjøtt til små barn

Kjøtt til små barn skal til å begynne med være kokt eller tilberedt i gryte. Rått kjøtt kan inneholde bakterier og bør ikke serveres til små barn.

Spesielle næringsstoffer

Kjøtt inneholder ulike næringsstoffer, blant annet protein, jern og sink. Rødt kjøtt, f.eks. høyrygg, inneholder 20,6 g protein, 2,6 mg jern og 7 mg sink.